Välj Språk

Swedish English German Norwegian Spanish

Hyr en kanot eller kajak och paddla längs Lagaleden.

Var med om ett äventyr där du paddlar genom växelvis öde skog,
levande landsbygd och härlig orörd natur. Du kan börja i Smålands skogs- och älglandskap
och avsluta i Hallands öppna slättlandskap.

 • En långtur kan ta sin början i Bolmen och sedan ner genom Bolmån, passera genom sjön Kösen och vidare mot Nöttja. Sjöna Exen kommer sedan med härliga badmöjligheter, några kilometer senare möter du på Lagan- eller Lagaån. I Traryd finns det en fin hembygds- och djurpark för den som vill stanna till där. Lite längre söderut kommer du till Strömsnäsbruk där det finns ett mycket vackert vandrarhem och ett friluftsbad. Efter det kan du avsluta turen hos oss på kanotcentralen i Oshult-Markaryd, då har du avverkat ca en vecka och 50 km på Lagaleden.
 • Vill du fortsätta ditt äventyr ytterligare 3-4 dagar
    fortsätter du västerut med sikte på Kattegatt! Lagan passerar här genom en bygd som har en diger Dansksvensk historia, med kungamöten och andra spännande historier att berätta.Norr om Bassalt reser sig en nästan lodrätt bergsvägg, Varhalla, enligt legenden en plats där människor tog sitt liv genom att kasta sig ut från kilppväggen! Strax före Knäred kommer du till Flammabadets camping med uppvärmt friluftsbad. Efter Knäred kan du söka dig bort från leden och paddla runt i det vackra sjösystemet Hjörneredssjöarna. Sista hållplatsen före havet är Laholm, som är Hallands äldsta stad med anor från 1200-talet. Efter några kilometer når du kusten och målet för resan!
 • Vi vågar garantera att du får en avstressande upplevelse som du sent ska glömma! Och glöm för all del inte fiskespöna, så ni kan fånga er egen middag och tillaga den över öppen eld....
  Längs hela leden finns det ett antal kraftverk som man måste dra kanoten förbi. Vi tillhandahåller praktiska kanotvagnar som man enkelt monterar under kanoten. Det finns särskilda platser (väl utmärkta med skyltar) där man tar upp och lägger i kanoten.

 Lagaleden 1

 

Lagaleden 3

Bild4
 • Lagaleden
 • kan stoltsera med ett bra nätverk av kanotcampingplatser, där du övernattar på ett bekvämt sätt. Där finner du fina platser att slå upp tält, laga mat över öppen eld (ved finns på plats) och hämta vatten. Toalett finns på de flesta av campingplatserna. När du hyr kanot över natten ingår det alltid en campingcheck som du lämnar på lägerplatsen.

 

Vill ni göra dagsutflykter med kanot kan vi erbjuda ett mycket vackert sjösystem hos oss på kanotcentralen i Oshult.
Paddla i Lokasjön genom en vacker kanal till Hannabadsjön, gör ett eller flera strandhugg med bad på någon utav de många stränderna.
Vill man kan man paddla från Lokasjön ut i Lillån och vidare ut på Lagan.

 • Paddeläventyrets längd bestämmer du helt och hållet själv. Vi kan erbjuda allt från några timmar till ett par veckors paddling.
  Start och stopplats väljer du också själv, vanligast är dock att man antingen startar eller stoppar hos oss på kanotcentralen.Turförslag på LAGALEDEN

 

Ett axplock av några turförslag.

no1

 

Lätt kortare dagstur på ca 5 km c:a 2 tim.
Utgå från vår Kanotcentral i Lokasjön.
Paddla rakt söderut över sjön.

Läs mer...
 

no2

 

Lätt kort dagstur på c:a 6 km c:a 4-5 tim
Utgå från Kanotcentralen. Paddla norrut i Lokasjön in i Lillån..

Läs mer...
 
 

no3

Heldagstur på ca 20 kilometer
Börja paddla i Lokasjön med start vid kanotcentralen i Oshult...

Läs mer...
 

no4

Lokasjön – Hjörnereds sjöarna 30 km...

Läs mer...